Kérdés közben tépték ki a mikrofont az RTL újságírójának kezéből a keddi koronainfón

Elvileg két kérdést tehet csak fel minden újságíró a koronavírus ügyében tartott napi sajtótájékoztatón, nehogy feltartsák a tisztelt hatóságokat fontosabb ügyeik ellátásában. A keddi infón valamiért túl hosszúnak tartották Molnár Eszter, az RTL tudósítójának második kérdését, ezért egyszerűen kitépték a kezéből a mikrofont. A zavarbaejtő jelenet alább látható.

Az újságíró a 70 éves, koronavírusos betegről szeretett volna kérdezni, majd feltett volna még egy kérdést az iráni diákokról, pontosabban arról, hogy a karanténban lévő egyik iráni azt mondta, miután honfitársa tesztje pozitív lett, arra kérték, ezt hallgassa el szobatársai előtt, mindhiába. Ahogy belekezdett, egy nő szó szerint kirángatta a kezéből a mikrofont. 

Ezután Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője emlékeztette a sajtó munkatársait, be kéne tartani az időkorlátokat, hiszen sok a kérdés, és “mindkettőnknek van más dolga is” - utalva társára, Müller Cecília tisztifőorvosra, aki közölte, természetesen minden kérdésre válaszol.

Nem sokkal később az ATV munkatársát, Zalavári Noémit is igyekeztek korlátozni munkája végzésében, ő azonban akkor, amikor kivették volna a kezéből a mikrofont, közölte, hogy eddig csak egy fél kérdést mondott el, neki nagyvonalúan megengedték, hogy befejezze a mondatot.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó