A Princess Cruises és a Viking Cruises is felfüggeszti a tevékenységét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Princess Cruises hajózási vállalat csütörtökön jelezte, hogy 60 napra felfüggeszti a tevékenységét az egész világon. A koronavírus-járvány miatt már a cég két óceánjárója is vesztegzár alá került korábban. A mostani bejelentés szerint március 12-e és május 10-e között nem indítanak járatokat. 

Azok, akik jelenleg is a hajóikon utaznak, ha maximum ötnapnyira vannak a célállomástól, akkor az eredeti terv szerint fognak kikötni, ha pedig ennél hosszabb lenne az út, akkor lerövidítik azt. 

Egy átlagos napon a Princess Cruises hajóin mintegy 50 ezer utas szokott utazni, de a számuk nyilván megcsappant a koronavírus-járvány kitörése óta. 

Ugyanígy törölte össze járatát május elsejéig a Viking Cruises: sem óceánokon, sem folyókon nem fognak közlekedni a hajóik. Az indoklás miatt erre egyrészt a járványhelyzet miatt van szükség, másrészt a nemzetközi ellenőrzések és számos kikötő lezárása mellett eleve sokkal nehezebben tudnának csak működni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér