A Princess Cruises és a Viking Cruises is felfüggeszti a tevékenységét

A Princess Cruises hajózási vállalat csütörtökön jelezte, hogy 60 napra felfüggeszti a tevékenységét az egész világon. A koronavírus-járvány miatt már a cég két óceánjárója is vesztegzár alá került korábban. A mostani bejelentés szerint március 12-e és május 10-e között nem indítanak járatokat. 

Azok, akik jelenleg is a hajóikon utaznak, ha maximum ötnapnyira vannak a célállomástól, akkor az eredeti terv szerint fognak kikötni, ha pedig ennél hosszabb lenne az út, akkor lerövidítik azt. 

Egy átlagos napon a Princess Cruises hajóin mintegy 50 ezer utas szokott utazni, de a számuk nyilván megcsappant a koronavírus-járvány kitörése óta. 

Ugyanígy törölte össze járatát május elsejéig a Viking Cruises: sem óceánokon, sem folyókon nem fognak közlekedni a hajóik. Az indoklás miatt erre egyrészt a járványhelyzet miatt van szükség, másrészt a nemzetközi ellenőrzések és számos kikötő lezárása mellett eleve sokkal nehezebben tudnának csak működni. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.