Kaposmérő polgármesterének elege lett a népbutításból, csakazértis megemlékezik a 48-as hősökről

Veszélyhelyzet és világjárvány ide vagy oda, a Somogy megyei Kaposmérő polgármestere szerint kár akkora feneket keríteni a koronavírusnak, nem hajlandó lemondani a március 15-i megemlékezést. Prukner Gábor írt is erről egy levelet a helyieknek, amit közzétettek a község Facebook-oldalán. 

Fotó: TIBOR KOVACS/TIBOR KOVACS phone:3606309691545

Így kezdi:  „Kaposmérőben az 1848-as megemlékezés az ellenkező híresztelés ellenére nem marad el. Remélem nem egyedül leszek az ünnepségen. Természetesen magam is tájékozódom a korona vírus betegség terjedéséről és éppen emiatt, az ünnepség megrendezésével szeretnék tiltakozni, az aránytalan és észszerűtlen jogi korlátok bevezetése ellen.”

Majd így folytatja a nyilvánosság helyzetéről:

„Szeretnék tiltakozni a kommunikáció rendszer színtű tömegbefolyásolása, és az internetes népbutító felületek terjedése ellen. Szeretném, ha a Kaposmérői emberek megmaradnának a valóság talaján és nem a valóság-show színvonalán élnék az életüket.”Hogy aztán visszatérjen a megemlékezésre:

„Sajnálattal veszem tudomásul, hogy iskolánk tanulóit központilag tiltják el az ünnepségeken való részvételtől megfeledkezve a közösségek önrendelkezési jogáról. Természetes én nem tehetem és nem teszem senkinek kötelezővé az ünnepségen való részvételt. De hiszem, hogy egy generációt sem foszthatunk meg a méltó megemlékezés lehetőségétől. Nemzeti érzelmű emberként hiszem, hogy a mai kor hősei azok lesznek, akik ezen az ünnepségen való részvételükkel kinyilvánítják, hogy a 48-as hősök ennél többet érdemelnek.”

Prukner 2014-ben még fideszes színekben lett polgármester 81 százalékkal, idén már függetlenként indult, de így is majdnem 60 százalékot kapott.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó