Kaposmérő polgármesterének elege lett a népbutításból, csakazértis megemlékezik a 48-as hősökről

Egészségügy
2020 március 12., 11:09

Veszélyhelyzet és világjárvány ide vagy oda, a Somogy megyei Kaposmérő polgármestere szerint kár akkora feneket keríteni a koronavírusnak, nem hajlandó lemondani a március 15-i megemlékezést. Prukner Gábor írt is erről egy levelet a helyieknek, amit közzétettek a község Facebook-oldalán. 

photo_camera Fotó: TIBOR KOVACS/TIBOR KOVACS phone:3606309691545

Így kezdi:  „Kaposmérőben az 1848-as megemlékezés az ellenkező híresztelés ellenére nem marad el. Remélem nem egyedül leszek az ünnepségen. Természetesen magam is tájékozódom a korona vírus betegség terjedéséről és éppen emiatt, az ünnepség megrendezésével szeretnék tiltakozni, az aránytalan és észszerűtlen jogi korlátok bevezetése ellen.”

Majd így folytatja a nyilvánosság helyzetéről:

„Szeretnék tiltakozni a kommunikáció rendszer színtű tömegbefolyásolása, és az internetes népbutító felületek terjedése ellen. Szeretném, ha a Kaposmérői emberek megmaradnának a valóság talaján és nem a valóság-show színvonalán élnék az életüket.”Hogy aztán visszatérjen a megemlékezésre:

„Sajnálattal veszem tudomásul, hogy iskolánk tanulóit központilag tiltják el az ünnepségeken való részvételtől megfeledkezve a közösségek önrendelkezési jogáról. Természetes én nem tehetem és nem teszem senkinek kötelezővé az ünnepségen való részvételt. De hiszem, hogy egy generációt sem foszthatunk meg a méltó megemlékezés lehetőségétől. Nemzeti érzelmű emberként hiszem, hogy a mai kor hősei azok lesznek, akik ezen az ünnepségen való részvételükkel kinyilvánítják, hogy a 48-as hősök ennél többet érdemelnek.”

link Forrás

Prukner 2014-ben még fideszes színekben lett polgármester 81 százalékkal, idén már függetlenként indult, de így is majdnem 60 százalékot kapott.