A szentbékkállai kocsmáros új vendéglátós műfajt teremtett, a szabadtéri járványkocsmát

Nemcsak negatív következményei vannak a járványnak: a Balaton-felvidéki Szentbékkálla kocsmárosa például műfajteremtő módon oldotta meg azt a kérdést, hogy nyitva is maradjon, de ne veszélyeztesse se a saját, se törzsvendégei egészségét. 

Tigris Mihály remek felvétele a reformkocsmáról.

Az ő megoldása az volt, hogy a sörösrekeszekből szerkesztett ideiglenes pultot a kocsmaajtóban keresztbe állítva. Bemenni így nem lehet, viszont a kocsma nyitva maradt, a vendégek az utcán ácsorogva megihatják az italukat - az igazi kocsmázás eleve állva történik - és a szabad levegőn kisebb a megfertőződés veszélye is. Ötcsillagos ötlet, pompás kivitelezésben!

Ha telefonról nem tudnád elolvasni, az információs cetlin a következő szöveg áll:

"A járvány miatt a kiszolgálás az ajtóban történik. A vendégek és a kiszolgálók érdekében. A nyitvatartási időben."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér