A járványhelyzetre vonatkozó szabályokat vezet be a Tesco az online bevásárlásban

gazdaság
2020 március 14., 05:07

„Megértjük, hogy a jelenlegi veszélyhelyzet aggodalomra adhat okot, ezért arra törekszünk, hogy az alapvető termékek minden vásárlónk számára elérhetők maradjanak, és azokat biztonságosan ki tudjuk szállítani otthonába. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a koronavírus terjedését, a következő hetekre új rendelkezéseket és limiteket vezetünk be” - írja frissen kiadott tájékoztatójában a Tesco.

Az áruházlánc a gördülékeny kiszolgálás érdekében úgy alakítja át a kínálatát, hogy bizonyos, ritkábban vásárolt termékekből kevesebb, vagy semennyi nem lesz elérhető, a többi áruból pedig minden vásárló csak maximum 12 darabot vagy 12 csomaggal vásárolhat.

A Tesco azt írja, az elkövetkező hetekben az áruszállítók és a vásárlók fizikai érintkezésének minimalizálása érdekében csak online fizetésre lesz lehetőség, a helyszínen bankkártyásra nem. Ezen kívül javasolják, hogy a rendelések várható felfutása miatt az emberek minél hamarabb foglalják le a számukra megfelelő szállítási idősávokat, akár három hétre előre is, hiszen a szállítás előtti napon még így is tudnak változtatni a kosaruk tartalmán, és a számlájukat is csak a végleges összeggel terhelik meg.

Ha pedig valaki házikaranténban van, ezt jelezze a rendelés leadásakor megjegyzésben, majd telefonon egyeztessen a futárral az élelmiszer találkozás nélküli átvételéről.