A levegőben fordultak meg a repülők, ahogy a brit légitársaság lemondta spanyolországi járatait

Miután a spanyol kormány a terjedő koronavírus miatt komoly kényszerintézkedéseket hozott, egy brit fapados légitársaság, a Jet2 úgy döntött, lemondja spanyol járatait. Az intézkedés annyira hirtelen jött, hogy több repülőnek a levegőben kellett visszafordulnia Nagy-Britannia felé. Köztük volt olyan is, ami már a francia-spanyol határ fölött járt, mikor értesítették a döntésről.

Közben a ciprusi vezetés is úgy döntött, lezárja a külföldiek előtt az ország reptereit, ez a döntés is sokakat meglepett a brit repülőtereken, voltak olyan utasok, akik már csak a gépre szállás előtt tudták meg, hogy nem utazhatnak.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.