Egy újszülött az Egyesült Királyság legfiatalabb koronavírus-fertőzöttje

Az Észak-Middlesexi Egyetem Kórházának közleménye szerint a kórházban fekvő két páciens koronavírustesztje pozitív lett, a The Sun című brit bulvárlap értesülései szerint pedig a két beteg egy újszülött és az anyja. Ha ez igaz, akkor az újszülött az Egyesült Királyság legfiatalabb fertőzöttje, és a világon is az egyik legfiatalabb ember, aki elkapta a vírust.

A The Sun úgy tudja, a gyerek anyját napokkal a szülés előtt szállították kórházba tüdőgyulladással, és végeztek is rajta koronavírustesztet, annak pozitív eredménye azonban már csak a szülés után érkezett meg.

Fotó: Wikipédia

A Londonban lévő kórház azt írta, az egyik beteg karanténban van, a másikat egy speciális kezelőegységbe vitték, de nem tisztázták, melyik beteg kicsoda. Az intézmény szerint elsődleges a számukra a dolgozóik és a többi beteg egészsége, ezért a helyiségeket, amikben a fertőzött betegeket kezelték, haladéktalanul fertőtlenítik. (Sky News)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér