Kígyóznak a sorok a magyar gyógyszertárak előtt

Egészségügy
2020 március 14., 12:33

Az egyre terjedő koronavírus-fertőzés miatt megnövekedett a magyar gyógyszertárak forgalma, az utóbbi napokban több patika előtt is kígyózó sorokkal találkozhattak az emberek. A legtöbben maszkokat, fertőtlenítőszereket és egyszerűbb gyógyszereket keresnek, több gyógyszertárban már napokkal ezelőtt kiírták, hogy előbbiekből egyelőre kifogytak.

Sorban állók a II. kerületi Szent Margit Gyógyszertárnál
photo_camera Sorban állók a II. kerületi Szent Margit Gyógyszertárnál Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A gyógyszertárak arra figyelmeztetik a vásárlóikat, hogy szabály szerint egyszerre csak annyi vásárló tartózkodhat egy gyógyszertárban, ahány kiadópult üzemel.

Sorban állók egy nyíregyházi gyógyszertár előtt
photo_camera Sorban állók egy nyíregyházi gyógyszertár előtt Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

A 444-nek közben több gyógyszertári dolgozó is jelezte, hogy jó lenne, ha minél többen fizetnének bankkártyával a patikákban, ezzel minimalizálva a fertőzési kockázatot.

„Mi, akik egész nap a betegek gyógyszereit, TAJ-kártyáját, receptjeit kezeljük, és pénzt fogunk, nem tehetjük meg, hogy minden beteg után kezet mosunk, a gumikesztyűvel pedig ugyanúgy továbbvihetünk fertőzést a megfogott gyógyszerre. Azt hiszem, a pénz a legnagyobb veszélyforrás” - írta egy gyógyszertári szakasszisztens olvasónk.