Kígyóznak a sorok a magyar gyógyszertárak előtt

Az egyre terjedő koronavírus-fertőzés miatt megnövekedett a magyar gyógyszertárak forgalma, az utóbbi napokban több patika előtt is kígyózó sorokkal találkozhattak az emberek. A legtöbben maszkokat, fertőtlenítőszereket és egyszerűbb gyógyszereket keresnek, több gyógyszertárban már napokkal ezelőtt kiírták, hogy előbbiekből egyelőre kifogytak.

Sorban állók a II. kerületi Szent Margit GyógyszertárnálFotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A gyógyszertárak arra figyelmeztetik a vásárlóikat, hogy szabály szerint egyszerre csak annyi vásárló tartózkodhat egy gyógyszertárban, ahány kiadópult üzemel.

Sorban állók egy nyíregyházi gyógyszertár előttFotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

A 444-nek közben több gyógyszertári dolgozó is jelezte, hogy jó lenne, ha minél többen fizetnének bankkártyával a patikákban, ezzel minimalizálva a fertőzési kockázatot.

„Mi, akik egész nap a betegek gyógyszereit, TAJ-kártyáját, receptjeit kezeljük, és pénzt fogunk, nem tehetjük meg, hogy minden beteg után kezet mosunk, a gumikesztyűvel pedig ugyanúgy továbbvihetünk fertőzést a megfogott gyógyszerre. Azt hiszem, a pénz a legnagyobb veszélyforrás” - írta egy gyógyszertári szakasszisztens olvasónk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér