Oroszok megbízásából működtetett trollhálózatot kapcsoltak le Nyugat-Afrikában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

49 Facebook-, 85 Instagram- és 71 Twitter-fiókot kapcsolt le Ghánában és Nigériában a Facebook és a Twitter összehangolt vizsgálata, melyben kiderült, hogy ghánai és nigériai állampolgárok oroszok megbízásából működtettek az amerikai internetezőket célzó trollhálózatot a két nyugat-afrikai országban. A nyomozás szerint a profilokat kezelő afrikaiak egy része tudatosan működött együtt az oroszokkal annak érdekében, hogy az interneten szítsák az amerikai társadalomban meglévő ellentéteket, másik részük viszont nem tudta, hogy az oroszok állnak a háttérben, és hogy a hálózat ártó szándékkal jött létre.

A hálózat a Facebook szerint azért volt ennyire kicsi, mert még a követőgyűjtés fázisában voltak, idejében csaptak le rájuk. Ez egyébként az első eset, hogy oroszok megbízásából működtetett trollhálózatot lepleztek le Afrikában. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!