A szakképzésben is átállnak a digitális oktatásra

Hétfőn digitális oktatás kezdődött a szakképzésben is, a diákoknak online próbálják átadni a közismereti és a szakmai elméleti tananyagot. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint akiknek nincs otthon internetük vagy számítógépük, azoknak

a szakképzési centrum biztosítja a feltételeket, de legfeljebb öt fős csoportokban.A szakmai gyakorlati oktatást – a szakma jellegétől és a szükséges eszközöktől függően – lehetőség szerint szintén digitális munkarendben, vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával kell teljesíteni, írják. 

Elhalasztják a szintvizsgákat, így a diákok enélkül is köthetnek tanulószerződést. Duális képzések esetében, amennyiben bármelyik fél úgy ítéli meg, hogy a gyakorlati oktatás nem megoldható, a szakképző intézmény és a gyakorlati képzőhely közösen dönt a digitális munkarendben történő megszervezéséről vagy a gyakorlati oktatás halasztásáról.

A szakképzési centrumok vezetőinek szerdáig kell megtervezniük a digitális munkarendet. 

Hétfőtől a teljes oktatási rendszer átállt a távoktatásra a koronavírus-járvány miatt, de kiscsoportos felügyeletet biztosítanak azok számára, akikkel a szüleik nem tudnak otthon maradni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó