Németországban az istentiszteleteket is betiltják a járvány miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német kancellár hétfőn bejelentette, milyen korlátozásokat terveznek a tartományokkal együtt, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését. Angela Merkel azt mondta, olyan intézkedések jönnek, amilyenek még nem voltak az országukban, azonban ezek szükségesek. 

  • Nem csak a külföldi, hanem a belföldi turistautakat is betiltják. 
  • Az éttermeknek legkésőbb 18 órakor be kell zárniuk, és csak reggel 6-kor nyithatnak ki újra. 
  • Bezárják a sportpályákat, játszótereket, uszodákat, strandokat és a konditermeket.
  • Megtiltják az istentiszteleteket a templomokban, zsinagógákban és a mecsetekben is, de semmilyen más vallásra hivatkozva sem lehet összejöveteleket szervezni.
  • A bároknak, kocsmáknak, diszkóknak, színházaknak, moziknak állatkerteknek és a bordélyházaknak is be kell zárniuk.  

Az élelmiszerboltok, a heti piacok, a futárszolgálatok, a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközöket áruló üzletek, a bankok, benzinkutak, posták, mosodák és a fodrászok működhetnek tovább.

Távolságtartó újságírók Angela Merkel koronainfójánFotó: Markus Schreiber/AP

A sajtótájékoztatón kérdezni is lehetett Angela Merkeltől, aki az oltóanyagot készítő cég esetleges amerikai felvásárlásáról azt mondta, hogy a kérdés a hétvégén megoldódott. Nem sokkal korábban a cég tulajdonosa is elképzelhetetlennek tartotta, hogy kizárólagos jogokat adjanak az amerikaiaknak.  (Die Welt)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó