Az autóipart is utolérte a járvány, a VW bezárja európai gyárai többségét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Herbert Diess vezérigazgató keddi tájékoztatása szerint két-három hétre függesztik fel a termelést legtöbb németországi és európai üzemükben. A spanyolországi, portugáliai, olaszországi és szlovákiai üzemek már a héten leállnak.

Diess szerint a járvány miatt eleve csökkent a kereslet az autóik iránt, és a termékláncban is fennakadásokat okoz, hogy bizonytalanná vált az alkatrészellátás.

A sajtójelentések szerint az üzemi tanács egy levélben arról tájékoztatta a munkavállalókat, hogy a pénteki műszakzárással áll le a termelés a legtöbb üzemben Németországban és Európa más országaiban.

Arról nem szólnak a német sajtójelentések, hogy a leállás az Audi magyarországi gyárát is érinti-e, de az alapján, hogy a szomszédos Szlovákiában már a héten leáll a gyártás, gyaníthatóan a győri üzemet is leállítják.

A wolfsburgi tájékoztatón Frank Witter pénzügyi igazgató kiemelte: nem tudni, hogy a járvány milyen súlyosan és milyen hosszan hátráltatja a vállalatcsoportot, ezért szinte lehetetlen előrejelzést adni a pénzügyi hatásokról. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót