Az autóipart is utolérte a járvány, a VW bezárja európai gyárai többségét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Herbert Diess vezérigazgató keddi tájékoztatása szerint két-három hétre függesztik fel a termelést legtöbb németországi és európai üzemükben. A spanyolországi, portugáliai, olaszországi és szlovákiai üzemek már a héten leállnak.

Diess szerint a járvány miatt eleve csökkent a kereslet az autóik iránt, és a termékláncban is fennakadásokat okoz, hogy bizonytalanná vált az alkatrészellátás.

A sajtójelentések szerint az üzemi tanács egy levélben arról tájékoztatta a munkavállalókat, hogy a pénteki műszakzárással áll le a termelés a legtöbb üzemben Németországban és Európa más országaiban.

Arról nem szólnak a német sajtójelentések, hogy a leállás az Audi magyarországi gyárát is érinti-e, de az alapján, hogy a szomszédos Szlovákiában már a héten leáll a gyártás, gyaníthatóan a győri üzemet is leállítják.

A wolfsburgi tájékoztatón Frank Witter pénzügyi igazgató kiemelte: nem tudni, hogy a járvány milyen súlyosan és milyen hosszan hátráltatja a vállalatcsoportot, ezért szinte lehetetlen előrejelzést adni a pénzügyi hatásokról. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér