Koronavírus-fertőzések újabb hullámával néz szembe Tajvan, Szingapúr és Hongkong

Megint emelkedni kezdett az új koronavírusos fertőzések száma három délkelet-ázsiai ország: Tajvan, Szingapúr és Hongkong területén, tehát olyan országokban, amelyekről már úgy tűnt, túl vannak a járvány nehezén. Mindez leginkább annak köszönhető, hogy Európából és más járvány sújtotta területekről érkeznek fertőzött állampolgárok ezekbe az országokba  - írja a Wall Street Journal

Szingapúrban például most hétfőn regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet (17 főt) egy napon belül a járvány kezdete óta, de Tajvanon és Hongkongban is rég nem látott rekordok dőltek, hasonló számú új fertőzöttel. Ez persze főleg európai összehasonlításban nagyon kicsi növekedést jelent, de ezekben az országokban, amiket gyakran dicsérnek a fertőzöttek számának alacsonyan tartása és a járvány gyors megállítása miatt, komolynak számít.

Tajvanon az új esetek nagy része egyetlen Törökországból hazaérkező turistacsoporttal érkezett az országba, és Hongkongban és Szingapúrban is külföldről érkeztek a fertőzöttek.

A három érintett ország most nem győzi figyelmeztetni az állampolgárait, hogy egyelőre ne utazzanak most külföldre, ha nem muszáj. Akik pedig hazaérkeznek, mindenképpen maradjanak 14 napos házi karanténban.

Tajvanon például a karantén 14 napjára járó állami támogatást is megvonják azoktól az emberektől, akik megszegik ezeket az utazási szabályokat,

és büntetésképpen a nevüket is nyilvánosságra hozzák.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó