Koronavírus-fertőzések újabb hullámával néz szembe Tajvan, Szingapúr és Hongkong

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Megint emelkedni kezdett az új koronavírusos fertőzések száma három délkelet-ázsiai ország: Tajvan, Szingapúr és Hongkong területén, tehát olyan országokban, amelyekről már úgy tűnt, túl vannak a járvány nehezén. Mindez leginkább annak köszönhető, hogy Európából és más járvány sújtotta területekről érkeznek fertőzött állampolgárok ezekbe az országokba  - írja a Wall Street Journal

Szingapúrban például most hétfőn regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet (17 főt) egy napon belül a járvány kezdete óta, de Tajvanon és Hongkongban is rég nem látott rekordok dőltek, hasonló számú új fertőzöttel. Ez persze főleg európai összehasonlításban nagyon kicsi növekedést jelent, de ezekben az országokban, amiket gyakran dicsérnek a fertőzöttek számának alacsonyan tartása és a járvány gyors megállítása miatt, komolynak számít.

Tajvanon az új esetek nagy része egyetlen Törökországból hazaérkező turistacsoporttal érkezett az országba, és Hongkongban és Szingapúrban is külföldről érkeztek a fertőzöttek.

A három érintett ország most nem győzi figyelmeztetni az állampolgárait, hogy egyelőre ne utazzanak most külföldre, ha nem muszáj. Akik pedig hazaérkeznek, mindenképpen maradjanak 14 napos házi karanténban.

Tajvanon például a karantén 14 napjára járó állami támogatást is megvonják azoktól az emberektől, akik megszegik ezeket az utazási szabályokat,

és büntetésképpen a nevüket is nyilvánosságra hozzák.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó