Az Európai Bizottság elnöke elismerte, hogy alábecsülték a koronavírust

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ursula von der Leyen a Bildnek adott videóinterjújában elismerte, hogy a politika rosszul ítélte meg, mekkora veszélyt jelent a koronavírus. „Azt hiszem, kezdetben mindannyian, akik nem vagyunk szakértők, alábecsültük a koronavírust, amikor még Kínában koncentrálódott” jelentette ki az Európai Bizottság elnöke.

Ursula Von der LeyenFotó: ARIS OIKONOMOU/AFP

A korlátozó intézkedésekről azt mondta, hogy ezek két vagy három héttel ezelőtt még drasztikusnak hangzottak volna, de megértettük, hogy most szükség van erre. A határok lezárásáról elmondta, hogy ez a tagállamok döntése, de tiszteletben kell tartani, ez nem olyan dolog, amit felülről el lehetne rendelni. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy az európai belső piacon belül az áruk szabad áramlása folytatódjon.

Az Európai Unió állam- és kormányfői kedden támogatták az Európai Bizottság javaslatát az EU határainak lezárásáról és az EU-n kívüli állampolgárok beutazási tilalmáról. Az intézkedés lényege, hogy a következő 30 napban nem léphetnek be az EU-ba azok, akik akik nem az Európai Unió, az Európai Gazdasági Közösség vagy az Egyesült Királyság állampolgárai. (Süddeutsche Zeitung)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó