Lezárja határait az EU

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Európai Unió állam- és kormányfői kedden támogatták Ursula von der Leyen bizottsági elnök és az Európai Bizottság javaslatát az EU határainak lezárásáról és az EU-n kívüli állampolgárok beutazási tilalmáról - írja a 24.hu a Spiegel nyomán. Az intézkedés lényege, hogy a következő 30 napban nem léphetnek be az EU-ba azok, akik akik nem az Európai Unió, az Európai Gazdasági Közösség vagy az Egyesült Királyság állampolgárai.

Az intézkedésre a koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében van szükség.

Angela Merkel német kancellár keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy országa azonnal el is kezdi az intézkedés alkalmazását a frankfurti és a müncheni repülőtéren. Merkel szerint ugyanakkor az EU a jövőben is akadálymentessé igyekszik majd tenni a munkába járást azoknak, akik két tagállam között ingáznak.

Vannak olyan európai állampolgárok és áruk, akik és amelyek az unió határain belül rekedtek. Ez tarthatatlan állapot - mondta Merkel.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!