Lezárja határait az EU

Az Európai Unió állam- és kormányfői kedden támogatták Ursula von der Leyen bizottsági elnök és az Európai Bizottság javaslatát az EU határainak lezárásáról és az EU-n kívüli állampolgárok beutazási tilalmáról - írja a 24.hu a Spiegel nyomán. Az intézkedés lényege, hogy a következő 30 napban nem léphetnek be az EU-ba azok, akik akik nem az Európai Unió, az Európai Gazdasági Közösség vagy az Egyesült Királyság állampolgárai.

Az intézkedésre a koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében van szükség.

Angela Merkel német kancellár keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy országa azonnal el is kezdi az intézkedés alkalmazását a frankfurti és a müncheni repülőtéren. Merkel szerint ugyanakkor az EU a jövőben is akadálymentessé igyekszik majd tenni a munkába járást azoknak, akik két tagállam között ingáznak.

Vannak olyan európai állampolgárok és áruk, akik és amelyek az unió határain belül rekedtek. Ez tarthatatlan állapot - mondta Merkel.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér