Nagy a torlódás az osztrák-magyar határon

A nyugat.hu azt írja, hogy patthelyzet alakult ki az osztrák-magyar határátkelőknél, kedd este óta nem jutnak be az országba a magyar kamionosok. A lap szerint hivatalos tájékoztatást nem kaptak a fuvarozócégek és a kamionosok, kedd este óta nem engedik be őket, csak Hegyeshalomnál kelhetnének át a határon, de ott blokád miatt több kilométeres a torlódás.

A Portoliónak azt írta egy olvasó: „Sziasztok szerda éjszaka 0:30 óta itt ragadtunk ismét eltorlaszolták az utat a román állampolgárok. Fogy az inni és ennivaló, semmit nem tesz senki a magyarokért sem. Felháborító, ami itt történik. Személyautóval vagyunk 1,5 km-re re tőlünk a határ és semmit nem tesznek értünk a hatóságok. Sok magyar itt rekedt és ez embertelen, amit mindenkivel tesznek itt. Talán ez eljut a felelősökhöz is így.” A lap azt írja, helyszíni beszámolók szerint délelőtt az át nem engedett külföldi autósok keresztbe feküdtek az úttesten, és délre már 50-60 km hosszú araszolást jelzett a térkép.

Fotó: Google

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint a rajkai határátkelőnél is nagy sorok vannak, a Google Maps szerint itt is 15 km-es a dugó – írja a Portfolio.

Több ezer, Nyugat-Európából haza igyekvő román és bolgár állampolgár torlódott fel keddre az osztrák-magyar határon csak Hegyeshalomnál, mert a kormány hétfői döntése után Magyarországra a koronavírus-járvány miatt már nem léphetnek be külföldiek. Éjjel egy humanitárius folyosón kelhettek át az országon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó