Putyin a járványhelyzet ellenére is megtartatja a hatalma meghosszabbításáról szóló népszavazást

Az orosz elnök aláírta azt a végrehajtási rendeletet, amivel elrendelte az országos népszavazást a nemrég elfogadott alkotmánymódosításokról. Ezeknek az egyik legfontosabb eleme, hogy  lehetővé teszi, hogy Vlagyimir Putyin újból elindulhasson az elnökválasztáson. 

Ugyanis a jelenleg érvényes alkotmány korlátozó rendelkezése miatt nem jelöltethetné magát a 2024-es elnökválasztáson. Viszont az eddigi periódusokat lenullázó új szabályozás értelmében a hivatalban lévő államfő még két, egyenként hatéves ciklus erejéig lehet Oroszország elnöke.

Így a népszavazást annak ellenére is megtartják április 22-én, hogy a koronavírus-járvány Oroszországban is terjedni kezdett. A keddi adatok szerint a hatóságok eddig 114 fertőzöttet ismertek el. (Meduza)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.