A Netflix eleget tesz az EU kérésének, és korlátozza az adatforgalmát

Szerdán az EU megkérte a Netflixet és a Youtube-ot, hogy korlátozzák a szolgáltatásaik adatforgalmát az internet leterheltségének enyhítése érdekében, így például hívják fel a felhasználóik figyelmét az egyéni felelősségükre, és alapértelmezetten ne HD (nagy felbontású), hanem csak SD (normál felbontású) minőségben kínálják filmjeiket, sorozataikat és videóikat.

Most ugyanis még a szokásosnál is többen nézik a Netflixet és a Youtube-ot, mivel több millióan kényszerültek otthoni tartózkodásra, és ez különösen leterheli a hálózatot, ami inkább csak az adatforgalom esti kiugrásaihoz van hozzászokva.

A Netflix máris közölte, hogy 25 százalékkal lelassítja a sugárzás sebességét az EU-ban és az Egyesült Királyságban 30 napra, így egyes nézők némi minőségromlást érezhetnek majd a képminőségben. A Netflixet 51 millióan nézik Európában, köztük 11 millióan az Egyesült Királyságban élnek. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó