Gulyás miniszter elismerte, hogy egyszer használatos védőfelszereléseket használnak fel újra az egészségügyben

Nincs kellő mennyiségű védőfelszerelés a magyar egészségügyi dolgozóknál a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint sem. A csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztató végén hangzott el:

444: Több olyan orvos, aki olyan helyen dolgozik, ahol koronavírus-gyanús betegeket ápolnak, azt nyilatkozta, hogy vannak felszerelések, amik ugyan egyszerhasználatosak, mégis fertőtlenítés után újra használják őket. Ilyenről önök is tudnak?

Gulyás Gergely: Igen. Dolgozunk azon, hogy ez a képesség minden védőfelszerelésre adott legyen. Ilyen képességünk pillanatnyilag nincsen, de lehet, hogy néhány napon belül lesz. Számtalan területen próbálunk sajátmagunk is előállítani a védekezéshez a jövőben esetleg hiányzó termékeket, gépeket, eszközöket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó