Karantén-hotel: a balatoni szállásadók között van, aki üzletet is lát a vészhelyzetben

Egészségügyi veszélyhelyzet van a koronavírus-világjárvány miatt, az iskolák bezártak, a játszótereket lezárták, a boltok többségének 15 órakor be kell zárnia. Emellett önkénteseket toboroznak, látogatási tilalom van a kórházakban, határzárat vezettek be, aki tud, otthonról dolgozik, de a magyarországi hotelek Gyulától Sopronig várják a vendégeket – írja az mfor.hu.

A lap azt írja, hogy bár sorra jönnek ki a kormányrendeletek, hogy egy cipőbolt már nem lehet nyitva 15 óra után, egy 100-200 szobás hotel még simán nyitva lehet, ezt nem tiltotta meg rendelettel a kormány operatív törzse.

A balatonszemesi Szindbád hotel például most akciót tart: 2 hetet lehet pihenni egy árából. Kifejezetten a karanténra szabták az ajánlatukat. Azt írják, a problémát nem kezelik, hanem megelőzik, a recepciónál lázat mérnek, és ingyenes a szauna is, ahol elpusztul a vírus, a távmunkához pedig szélessávú internetet adnak. „Ha már nagyon unja a bezártságot, a fertőzésveszélyes élelmiszerboltokat, akkor jöjjön el hozzánk feltöltődni. Szálláshelyünk biztosítja a külvilágtól való minőségi elszigetelődést” – írják.

Balatonszemesen közel 10 ember van hatósági karanténban, a polgármester arra kéri a nyugdíjasokat, maradjanak otthon, bezárt a polgármesteri hivatal, az óvoda, a boltok üresek, a balatoni vonaton alig ülnek utasok, a focimeccs elmaradt, de a hotelben nyugodtan lehet wellnessezni.

A büki Hotel Piroska pedig magát „a biztonság négycsillagos szigete”-ként hirdeti.

Az mfor.hu azt írja, megbízható turisztikai forrásból úgy értesültek, a hévízi szállodák még sok német és orosz, többnyire az idősebb korosztályhoz tartozó vendéggel rendelkeznek, akik miatt még kormányrendeletet is kiadtak, hogy a félpanziós szolgáltatást megkaphassák: az éttermek nyitva tartásának korlátozása nem vonatkozik a szálláshelyeken félpanziós ellátást nyújtó egységekre, tehát sehol sem lehet étteremben vacsorázni, de a szállóvendégeknek lehet.

Az egész szállodaipar nagy bajban van, küzd a túlélésért, az mfor.hu szerint minimum 150-200 hotel átmenetileg bezár. Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels közölte, hogy március 22-től bizonytalan időre felfüggeszti szállodáinak működtetését március 22-től – írja az MTI. A hazai kb. 1000 szállodában kb. 30 ezer ember dolgozik. (Címlapkép: Botos Tamás)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér