A Youtube is korlátozza az adatforgalmát a koronavírus miatt

A Netflixhez hasonlóan a Youtube is korlátozni fogja az adatforgalmát Európában, eleget téve ezzel az Európai Unió kérésének. 

Thierry Breton, az Európai Bizottság egyik, digitális politikával foglalkozó biztosa szerdán arra kérte a Netflix és a YouTube vezetőit, hogy korlátozzák a szolgáltatásaik adatforgalmát az internet leterheltségének enyhítése érdekében. 

A koronavírus miatt ugyanis otthon rekedt emberek tízmilliói használják egész nap az internetet a munkájukhoz és tanuláshoz, ez pedig különösen leterheli a hálózatot, ami inkább csak az adatforgalom esti kiugrásaihoz van hozzászokva.

A Youtube által pénteken bejelentett korlátozás harminc napra szól, ezen kívül hamarosan kampányt is indítanak, amely arra ösztönzi majd az embereket, hogy kövessék a hatóságok utasítását, és maradjanak otthon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó