Japánban a koronavírus ellenére is 500-an nézték meg az olimpiai lángot

Minden figyelmeztetés ellenére 500-an gyűltek össze Japánban Isinomaki városában, hogy szemügyre vegyék az országba érkező olimpiai lángot. „Nem jó döntés idejönni, de nem vagyok benne biztos, hogy valaha esélyem lenne újra látni” - idéz a Reuters egy 44 éves helyi tanárt.

Fotó: Yoshitaka Nishi/The Yomiuri Shimbun

A láng nem sokkal korábban érkezett Görögországból Tokióba, ahol az eredeti tervek szerint gyerekműsorral is készültek volna, de ezt lefújták a koronavírus-járvány miatt. A láng 121 napon át, 47 japán prefektúrán keresztül mintegy 20 ezer kilométert tesz meg a hagyományos lángváltó keretében. 

A szervezők nem változtattak az útvonalon, sőt, nézők jelenlétét is engedélyezték, de külön felhívták a figyelmet arra, hogy az érdeklődők ne tömörüljenek, és az érintett városokba tervezett ünnepségek egy részét törölték, illetve volt, amelyikre megtiltották a belépést. A futókat és a kiszolgáló személyzet tagjait pedig folyamatosan figyelik és ellenőrzik. 

Fotó: Tomoko Hagimoto/The Yomiuri Shimbun

A július 24-től augusztus 9-ig ütemezett tokiói olimpia szervezői többször fogadkoztak már, hogy nincs veszélyben a rendezés, de egyre többen kételkednek ebben, mióta világossá vált, hogy a járvány kezelése még világszerte hosszú időbe telik. (Reuters, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó