Öt kórházi dolgozó került házi karanténba Pécsen

Egy orvos és négy ápoló házi karanténba került Pécsen, mert közeli kapcsolatban voltak egy koronavírusos beteggel a megyei kórházban, írja a Kesma-birodalomba tartozó bama.hu.

A lap szerint egy beteg a tüdőgyógyászati osztályon került kapcsolatba az öt kórházi dolgozóval. A bama.hu péntek esti cikke szerint aznap derülhetett ki, hogy a beteg koronavírusos, hiszen tegnap rendelték el az ápolók és az orvos járványügyi megfigyelését. Mint írják, egy 50-60 év közötti férfi a beteg, aki súlyos állapotban került a kórházba csütörtök este, majd nem sokkal később tovább is szállították a a Koronavírus Ellátó Központba, a megyei kórház T épületébe.

A Szabad Pécs már csütörtökön arról írt, hogy öt igazoltan koronavírusos beteg van Pécsen. Mivel a magyar állami hatóságok Európában egyedüliként nem teszik közzé a területi szintű jelenlétét a koronavírusnak, így csak a hasonló beszámolókból lehet tájékozódni arról, hogy az ország melyik részén milyen mértékben van jelen a betegség.  (Bama.hu/Szabad Pécs)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó