A főváros segít eljuttatni a lakossági felajánlásokat a megfelelő helyre

„Az új típusú koronavírus mindannyiunk számára nagy kihívás – jó azonban látni, hogy ahol szükség van, ott segítség is van. Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy ha segítséget kíván nyújtani, akkor ezt itt egyszerűen megtehesse” - írja beköszöntőjében a felajánlásokért felelős munkacsoportot vezető Kerpel-Fronius Gábor.

A főpolgármester-helyettes felhívja a figyelmet, hogy jelenleg a főváros se tárgyi, se pénzadományokat nem gyűjt közvetlenül, de a felajánlásokat szívesen kiközvetítik. „A kerületek és intézményeink jelzése alapján számukra kiemelten fontos lenne cégek által felajánlott laptop, notebook, okostelefon és egyéb olyan informatikai eszköz, amely a digitális tanulást lehetővé teszi. Továbbá jelenleg szükségük van még fertőtlenítőszerre, védőruházatra és maszkokra valamint fuvarozás vagy egyéni közlekedési eszköz felajánlására.”

A részletek itt olvashatók.

Szombaton elindult az állami adományvonal, illetve a segitunkegymasnak.hu, ahol önkéntes munkát és eszközöket lehet felajánlani.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó