Magyar Hang: Ausztriában síelt, megfertőződött, majd a műtőben operált tovább a szegedi egyetem rektora

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rovó László, a szegedi egyetem rektora volt az az orvos, akiről először az RTL Klub adott hírt, miszerint annak ellenére felvette a munkát, hogy olyan helyről érkezett külfölről haza, ahol már többen megfertőzödtek a koronavírussal.

„Értesüléseink szerint Rovó Lászlót (...), csak jóval azt követően vetették alá vizsgálatoknak, hogy produkálta a koronavírus tüneteit. Forrásaink közölték azt is, hogy a professzor óvatlansága miatt a Rektori Hivatal munkatársainak karanténba kell vonulniuk” - írja a Magyar Hang, amely elsőként írta meg, hogy az a bizonyos fertőzött szegedi orvos a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Habil. Rovó László Ph.D.

Mint a lap írja, a rektor gondatlansága miatt a rektori hivatal munkatársainak karanténba kell vonulnia, és mivel Rovó a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is, a klinika dolgozóit is meg kell vizsgálni.

Rovó óvatlansága azért is megdöbbentő, mert a két állása mellett ő vezeti az egyetemi Coronavirus Ügyi Operatív Bizottságot is. Rovó nemcsak orvosként, de politikailag is igen aktív, a tavalyi választások előtt ő volt az, aki a helyi fideszes jelölt mellett kampányolt miután megtiltotta az egyetem dolgozóinak, hogy politikailag megnyilvánuljanak az 2019-es kampányban. (Magyar Hang)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó