Magyar Hang: Ausztriában síelt, megfertőződött, majd a műtőben operált tovább a szegedi egyetem rektora

Tbg
Egészségügy
2020 március 22., 06:44

Rovó László, a szegedi egyetem rektora volt az az orvos, akiről először az RTL Klub adott hírt, miszerint annak ellenére felvette a munkát, hogy olyan helyről érkezett külfölről haza, ahol már többen megfertőzödtek a koronavírussal.

„Értesüléseink szerint Rovó Lászlót (...), csak jóval azt követően vetették alá vizsgálatoknak, hogy produkálta a koronavírus tüneteit. Forrásaink közölték azt is, hogy a professzor óvatlansága miatt a Rektori Hivatal munkatársainak karanténba kell vonulniuk” - írja a Magyar Hang, amely elsőként írta meg, hogy az a bizonyos fertőzött szegedi orvos a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Habil. Rovó László Ph.D.

Mint a lap írja, a rektor gondatlansága miatt a rektori hivatal munkatársainak karanténba kell vonulnia, és mivel Rovó a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is, a klinika dolgozóit is meg kell vizsgálni.

Rovó óvatlansága azért is megdöbbentő, mert a két állása mellett ő vezeti az egyetemi Coronavirus Ügyi Operatív Bizottságot is. Rovó nemcsak orvosként, de politikailag is igen aktív, a tavalyi választások előtt ő volt az, aki a helyi fideszes jelölt mellett kampányolt miután megtiltotta az egyetem dolgozóinak, hogy politikailag megnyilvánuljanak az 2019-es kampányban. (Magyar Hang)