Rendőrautókkal állták el a leszállni akaró európai repülőgépek útját Ecuadorban

Több száz rendőrautót vezényeltek ki az ecuadori Guayaquilben, hogy blokkolják a város repülőterét, ahol egy holland és egy spanyol repülőgép akart leszállni. 

Fotó: Juan Villagomez/Twitter

A helyiek attól féltek, hogy újabb turistacsoportok érkeznek fertőzöttekkel a fedélzeten, pedig a repülőgépek a személyzetet szállították, hogy kint rekedt turistákat hozzanak haza. Az egyik gép Amszterdamból, a másik Madridból érkezett.

A nem mindennapi látványról a pilóták felvételt is készítettek /javítás: egy helikopterből készült a felvétel, a gépek pilótái nem közelítették meg a pályát:

A két gép végül a pár száz kilométerre arrébb található Quitóban tudott leszállni. Az incidensért a turisztikailag jelentős kikötőváros polgármestere, Cynthia Viteri vállalta a felelősséget. Mint fogalmazott, a város a járványban Ecuador legjobban érintett városa. A közlekedési miniszter vizsgálatot ígért. Az országban eddig 186 személyről derült ki, hogy elkapta a fertőzést. (Daily Mail)


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.