Rendőrautókkal állták el a leszállni akaró európai repülőgépek útját Ecuadorban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több száz rendőrautót vezényeltek ki az ecuadori Guayaquilben, hogy blokkolják a város repülőterét, ahol egy holland és egy spanyol repülőgép akart leszállni. 

Fotó: Juan Villagomez/Twitter

A helyiek attól féltek, hogy újabb turistacsoportok érkeznek fertőzöttekkel a fedélzeten, pedig a repülőgépek a személyzetet szállították, hogy kint rekedt turistákat hozzanak haza. Az egyik gép Amszterdamból, a másik Madridból érkezett.

A nem mindennapi látványról a pilóták felvételt is készítettek /javítás: egy helikopterből készült a felvétel, a gépek pilótái nem közelítették meg a pályát:

A két gép végül a pár száz kilométerre arrébb található Quitóban tudott leszállni. Az incidensért a turisztikailag jelentős kikötőváros polgármestere, Cynthia Viteri vállalta a felelősséget. Mint fogalmazott, a város a járványban Ecuador legjobban érintett városa. A közlekedési miniszter vizsgálatot ígért. Az országban eddig 186 személyről derült ki, hogy elkapta a fertőzést. (Daily Mail)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér