Április elejétől lazítanak a vuhani karanténon

Több mint két hónap után hamarosan feloldhatják a korlátozásokat Vuhanban, ahol tavaly először kezdett el terjedni az új típusú koronavírus. Hupej tartomány egészségügyi bizottsága kedden bejelentette, hogy szerdától feloldják a tartományra vonatkozó ki- és beutazási tilalmat. 

De Vuhanban, a tartomány székhelyén csak április 8-tól szüntetik meg az utazási korlátozást, és a várost azután is csak egészségesnek nyilvánított emberek hagyhatják el.

Fotó: STR/AFP

A lazításokat azután jelentették be, hogy március 19-én nullára esett vissza az új megbetegedések száma. Kína január 23-án zárta le Vuhant és környékét, amivel 60 millió ember mozgását korlátozták, miközben a járvány csúcsra járt. Leállították a légi- és vasúti közlekedést, és korlátozták azoknak a körét, akik autóval távozhattak. Közben a nagyobb gyűléseket is betiltották, az embereknek pedig otthon kellett maradniuk.

Bár az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a vuhani karanténnal több százezer új megbetegedést előztek meg, de a tartományban megnőtt a halálozások száma, a kórházak pedig túlterheltté váltak. (Bloomberg)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér