Putyin szkafandert húzott és meglátogatta a koronavírusos betegeket

Speciális maszkot és védőruhát húzott a moszkvai 40-es számú kórházban az orosz elnök és állítólag meglátogatta az ott ápolt koronavírusos betegeket. Vlagyimir Putyint az intézmény vezetője, Gyenyisz Procenko arról tájékoztatta, hogy mihamarabb meg kell kezdeni a legrosszabb forgatókönyvre való felkészülést. Az orosz hivatalos tájékoztatás szerint eddig ketten vesztették életüket a járványban, és 495 fertőzöttet tartanak nyilván. 

Procenko korábban teljes karantént javasolt Moszkvára, de ezt a kormányzat már akkor elvetette. Csütörtöktől mégis bevezetnek részleges kijárási tilalmat, ami a 65 évnél idősebbekre lesz érvényes.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér