Raktárnak ajánlotta fel az üresen álló stadionját a Real Madrid

A Real Madrid már tárgyal a spanyol kormánnyal arról, hogy orvosi eszközök tárolására használhassák a most üresen álló Santiago Bernabéu stadion, ami egyébként 81 ezer ember befogadására képes.

A Santiago Bernabéu stadionFotó: GERARD JULIEN/AFP

A klub közleménye szerint olyan adományokat és orvosi eszközöket tárolhatnak a stadionban, amelyeket fel lehet használni a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. 

Spanyolországban csak szerdán 738-an haltak meg a fertőzésben, vagyis az új áldozatok száma gyorsabban növekedett, mint Olaszországban. A csütörtöki adatok szerint  összesen 3674 halálos áldozatot tartanak számon. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó