Több mint 4 ezer halottja van már a koronavírusnak Spanyolországban

A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 655-en haltak bele Spanyolországban a koronavírusba, így már több mint 4 ezer halottja van a járványnak. A halottak száma alacsonyabb, mint tegnap, amikor 738 halálos áldozatról számoltak be.

Az országban már több mint 56 ezer regisztrált koronavírusos fertőzés van. Olaszország után Spanyolországban halnak meg jelenleg a legtöbben a világon.

Egy halottasház dolgozói március 24-én MadridbanFotó: OSCAR DEL POZO/AFP

(AFP/Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó