Eddig a Közbeszerzési Hatóságot vezette, most átveheti a Gazdasági Versenyhivatalt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfőn támogatta Rigó Csaba Balázs kinevezését a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) élére, írja az MTI. A Közbeszerzési Hatóság (KH) eddigi vezetőjét három ellenszavazat és két tartózkodás mellett tíz szavazattal támogatták.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Elnökjelölti meghallgatásán Rigó elismerően szólt a hivatal eddigi munkájáról, de közölte, hogy még jobb eredményeket szeretne elérni a GVH élén. Azt mondta, gyorsítani kell a versenyhivatali eljárásokat, vissza kell szorítani az ügyhátralékot, fel kell gyorsítani a digitális fejlesztéseket.

Önéletrajza szerint Rigó 2011 és 2015 között a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjaként is dolgozott, 2002 és 2010 közt pedig fideszes önkormányzati képviselő volt Zalaegerszegen.

Rigó 2018-ban a Közbeszerzési Hatóság elnökeként például a magyarországi korrupciós kockázat csökkenéséről is beszélt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó