Száz százalékos egészségügyi béremelést és a szociális juttatások növelését kéri az ellenzék

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A felhatalmazási törvény csak korlátozott időre vonatkozzon, követelik közös állásfoglalásukban az ellenzéki pártok, vagyis a DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és a Liberálisok. „Minden másban hajlandóak vagyunk tárgyalni” - mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke egy hétfő délelőtti sajtótájékoztatón. 

Az ellenzék szerint egy 90 napos határidő nem akadályozná a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés sikerességét, viszont garantálná a kormány feletti ellenőrzést is. Ezen kívül azt javasolják a kormánynak, hogy

  • száz százalékkal emeljék meg az egészségügyi dolgozók bérét, 
  • növeljék a szociális juttatásokat, 
  • fokozottan védjék a családokat a munkanélülivé váló embereket, az időseket és a nyugdíjasokat, 
  • segítsék a munkahelyek megtartását, valamint a kis- és középvállalkozásokat.

A felhatalmazási törvényt - amelynek részleteiről itt írtunk - hétfőn fogadhatja el a fideszes kétharmad a parlamentben, és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint éjféltől akár hatályba is léphet. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó