Dél-Koreában mostantól börtönbüntetés járhat a karanténszegőknek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Akár egy éves börtönbüntetést, vagy 10 millió koreai won, azaz több mint 2,6 millió forint büntetést is kaphatnak hamarosan Dél-Koreában azok, akik megszegik a karantén szabályait - közölte a BBC. A kelet-ázsiai ország kormánya április 5-én vezeti be a karanténszegést szankcionáló új törvényt.

A rigorózus tesztelési gyakorlatáról ismert Dél-Koreában jelenleg egyenletes a naponta regisztrált új fertőzöttek száma. Hétfőn 78 új megbetegedést jelentettek, ezzel 9661 főre emelkedett a fertőzöttek száma. 6 új áldozattal pedig 158-ra a halálos áldozatoké.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó