13 nyugat-európai kormány közös nyilatkozatban figyelmeztet, hogy vészhelyzetre hivatkozva sem lehet fellépni a jogállamiság és a szabad sajtó ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Közös nyilatkozatot tett közzé Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország kormánya. 

A szöveg a holland kormány honlapján olvasható, és bár a pár bekezdésben Magyarország neve egyszer sem szerepel, a szöveg alapján mégse nehéz rájönni, hogy a Magyarországon elfogadott felhatalmazási törvény miatt született meg a nyilatkozat. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót