A koronavírusjárvány miatt elhalasztják az idei klímacsúcsot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jövőre halasztották az ENSZ idén novemberre tervezett 26. klíma-csúcsértekezletét. A COP 26-ot az eredeti tervek szerint Glasgowban tartották volna.

"A világ példátlan globális kihívással küzd" - írta a rendezvény elnöke, Alok Sharma, de most nem a felmelegedésre, hanem a koronavírusra célzott, ezért szerinte "az országok nagyon helyesen a járvány elleni harcra összpontosítanak". Mint írta, az elnapolásról közösen döntött az ENSZ Nagy-Britanniával és Olaszországgal.

A halasztást több befektető, diplomata és klímavédő üdvözölte, mondván, hogy így több idejük lesz az egyes országoknak felkészülniük a konferenciára, ami sikeresebb tárgyalást ígér, mintha a világjárvány és a pénzpiaci felbolydulás közepette tartanák.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!