Elmarad az ENSZ novemberi klímacsúcsa

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus-járvány miatt elmarad az ENSZ novemberre tervezett nagy klímakonferenciája, amin az országok megtehették volna saját vállalásaikat a kibocsátáscsökkentésért, a klímaváltozás mérsékléséért - írja az Index. A konferenciát novemberben tartották volna a skóciai Glasgow-ban.

A legutóbbi tanácskozás Madridban volt, de az alulmúlta a várakozásokat, és sokaknak csalódást okozott, hiszen a várt vállalások és megállapodások elmaradtak, a világ egy kicsit távolabb került a 2015-ös párizsi klímamegállapodásban lefektetett céloktól. Ezekre a megállapodásokra és a vállalások megtervezésére adhat időt a következő klímacsúcs elhalasztása, főleg az Európai Uniónak, ahol Ursula von der Leyen bizottsági elnök és stábja hónapok óta dolgozik egy EU-s zöld megállapodáson.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér