Budapest-szerte zenével kedveskedik az otthonmaradóknak a MÁV Szimfonikus Zenekara

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Guardian budapesti tudósítója készített egy riportot arról, hogy hogyan járják a magyar főváros utcáit a MÁV Szimfonikus Zenekarának autói: mindennap két autó indul útnak, melyet a zenekar tagjai vezetnek, és melyekből hangszórókon át lehet hallgatni korábbi koncertfelvételeket. 

Mivel a koronavírus-járvány miatt Magyarországon is betiltották a tömegrendezvényeket, a koncertek is sorra elmaradnak. A legtöbb zenekar az online felületekre költözött át, de a MÁV szimfonikusok tagjai úgy döntöttek, hogy az utcákon is kinnmaradnak. 

A zenekar brácsása, Kovács Attila arról beszélt a lapnak, hogy míg koncertjeiken általában a nyugdíjasok teszik ki a közönség jelentős részét, az elmúlt napokban a fiatalok is élvezték a meglepetéskoncerteket, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptak. Kovács elmondása szerint több nap alatt is mindössze egyetlen negatív reakcióval találkoztak: egy nő dühösen rohant ki az utcára, hogy alszik a gyereke, és azonnal halkítsák le a zenét. 

A zenei műsor naponta változik, de arra törekednek azért, hogy vidám, felemelő zenéket játszanak. Ha valaki szeretné, hogy az ő környékére is menjenek az autók, a zenekar Facebook-oldalán kérheti ezt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér