Budapest-szerte zenével kedveskedik az otthonmaradóknak a MÁV Szimfonikus Zenekara

zene
2020 április 06., 10:34

A Guardian budapesti tudósítója készített egy riportot arról, hogy hogyan járják a magyar főváros utcáit a MÁV Szimfonikus Zenekarának autói: mindennap két autó indul útnak, melyet a zenekar tagjai vezetnek, és melyekből hangszórókon át lehet hallgatni korábbi koncertfelvételeket. 

link Forrás

Mivel a koronavírus-járvány miatt Magyarországon is betiltották a tömegrendezvényeket, a koncertek is sorra elmaradnak. A legtöbb zenekar az online felületekre költözött át, de a MÁV szimfonikusok tagjai úgy döntöttek, hogy az utcákon is kinnmaradnak. 

A zenekar brácsása, Kovács Attila arról beszélt a lapnak, hogy míg koncertjeiken általában a nyugdíjasok teszik ki a közönség jelentős részét, az elmúlt napokban a fiatalok is élvezték a meglepetéskoncerteket, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptak. Kovács elmondása szerint több nap alatt is mindössze egyetlen negatív reakcióval találkoztak: egy nő dühösen rohant ki az utcára, hogy alszik a gyereke, és azonnal halkítsák le a zenét. 

A zenei műsor naponta változik, de arra törekednek azért, hogy vidám, felemelő zenéket játszanak. Ha valaki szeretné, hogy az ő környékére is menjenek az autók, a zenekar Facebook-oldalán kérheti ezt.