Ujhelyi az Európai Parlament munkájának akadályozásával vádolja Szájer Józsefet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője egy Facebook-posztban arról írt, hogy Szájer József fideszes EP-képviselő néhány nappal ezelőtt hosszú levelet írt az EP-ben működő Jogi Bizottság tagjainak arról, hogy szerinte az Európai Parlament nem jogszerűen működik. Ujhelyi posztja alapján a belső, nem nyilvános munkaanyagnak nevezett levélben Szájer arról írt, hogy az EP eljárásrendi szabályai nem teszik lehetővé, hogy a testület tagjai online ülésezzenek és szavazzanak.

A szocialista képviselő szerint Szájer levele csak „kekeckedő jogászkodás”, és furcsa, hogy éppen a Fidesz politikusa nem fogadja el, hogy a járványügyi vészhelyzet idején ilyen megoldásokra is szükség lehet. „A Fidesz egyszerűen akadályozni akarja az Európai Parlament működését, hogy folytatni tudja az EU-ellenes propagandát, hogy otthon mutogatni tudjon Brüsszelre és hibáztatni tudja mindazért, amit egyébként az immár teljhatalmú magyar kormány sem képes megoldani” - írja Ujhelyi.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!