Ujhelyi az Európai Parlament munkájának akadályozásával vádolja Szájer Józsefet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője egy Facebook-posztban arról írt, hogy Szájer József fideszes EP-képviselő néhány nappal ezelőtt hosszú levelet írt az EP-ben működő Jogi Bizottság tagjainak arról, hogy szerinte az Európai Parlament nem jogszerűen működik. Ujhelyi posztja alapján a belső, nem nyilvános munkaanyagnak nevezett levélben Szájer arról írt, hogy az EP eljárásrendi szabályai nem teszik lehetővé, hogy a testület tagjai online ülésezzenek és szavazzanak.

A szocialista képviselő szerint Szájer levele csak „kekeckedő jogászkodás”, és furcsa, hogy éppen a Fidesz politikusa nem fogadja el, hogy a járványügyi vészhelyzet idején ilyen megoldásokra is szükség lehet. „A Fidesz egyszerűen akadályozni akarja az Európai Parlament működését, hogy folytatni tudja az EU-ellenes propagandát, hogy otthon mutogatni tudjon Brüsszelre és hibáztatni tudja mindazért, amit egyébként az immár teljhatalmú magyar kormány sem képes megoldani” - írja Ujhelyi.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér