Koronavírus-számok Magyarországon 01.24.
Elhunytak + 64 Σ 11 968
Kórházban - 61 Σ 3 793
Fertőzöttek + 1 257 Σ 359 574
Tesztek + 16 441 Σ 3 052 068

65 ember, lakók és dolgozók fertőződtek meg koronavírussal a Pesti úti Idősek Otthonában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Péntek óta összesen 65 emberről: 53 ápoltról és 12 dolgozóról bizonyosodott be a budapesti Pesti úti Idősek Otthonában, hogy koronavírusos - számolt be kedd este az RTL Híradó.

Pénteken írtunk róla, hogy öt koronavírus-fertőzött embert találtak a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti Idősek Otthonában. A hírt a főpolgármesteri hivatal közleménye jelentette be, és hozzátették: 13 másik embert koronavírus-gyanús tünetekkel a fertőzöttek mellett szintén kórházba szállítottak.

A dolgozók és ápoltak szisztematikus tesztelése ezután kezdődött, 200 letesztelt emberből került ki 65 fertőzött, és a mintavételek még továbbra is folyamatban vannak - közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

A terézvárosi Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában az elmúlt napokban négyen betegedtek meg koronavírus-fertőzésben, egy idős lakó meg is halt. Soproni Tamás, a kerület polgármestere az RTL Híradónak azt nyilatkozta, az önkormányzat itt is leszűrte azokat a lakókat és dolgozókat, akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel. Eredmények egyelőre még nincsenek.

Az esetekre is reagálva közben újabb intézkedések meghozatalára utasította a járványügyi hatóság az idősek otthonai fenntartóit. Ezek alapján minden intézményben egy személyt kell kijelölni, aki a koronavírus-fertőzések megelőzésével, és a járvány kezelésével foglalkozik. A fertőtlenítést fokozni kell, minden szobába alkoholos kézfertőtlenítőt kell kirakni. Protokollt állítottak fel a tüneteket mutató lakók ellátására is.