65 ember, lakók és dolgozók fertőződtek meg koronavírussal a Pesti úti Idősek Otthonában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Péntek óta összesen 65 emberről: 53 ápoltról és 12 dolgozóról bizonyosodott be a budapesti Pesti úti Idősek Otthonában, hogy koronavírusos - számolt be kedd este az RTL Híradó.

Pénteken írtunk róla, hogy öt koronavírus-fertőzött embert találtak a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti Idősek Otthonában. A hírt a főpolgármesteri hivatal közleménye jelentette be, és hozzátették: 13 másik embert koronavírus-gyanús tünetekkel a fertőzöttek mellett szintén kórházba szállítottak.

A dolgozók és ápoltak szisztematikus tesztelése ezután kezdődött, 200 letesztelt emberből került ki 65 fertőzött, és a mintavételek még továbbra is folyamatban vannak - közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

A terézvárosi Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában az elmúlt napokban négyen betegedtek meg koronavírus-fertőzésben, egy idős lakó meg is halt. Soproni Tamás, a kerület polgármestere az RTL Híradónak azt nyilatkozta, az önkormányzat itt is leszűrte azokat a lakókat és dolgozókat, akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel. Eredmények egyelőre még nincsenek.

Az esetekre is reagálva közben újabb intézkedések meghozatalára utasította a járványügyi hatóság az idősek otthonai fenntartóit. Ezek alapján minden intézményben egy személyt kell kijelölni, aki a koronavírus-fertőzések megelőzésével, és a járvány kezelésével foglalkozik. A fertőtlenítést fokozni kell, minden szobába alkoholos kézfertőtlenítőt kell kirakni. Protokollt állítottak fel a tüneteket mutató lakók ellátására is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó