„Egy idióta voltam” - mondta a karanténját elhagyó egészségügyi miniszter, majd benyújtotta a lemondását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Lefokozták Új-Zéland egészségügyi miniszterét, David Clarkot miután kiderült, hogy a napokban családjával a házuktól 20 kilométerre fekvő partszakasznál múlatta az időt.

Clark pár napon belül másodjára bukott le, bár kétségtelenül ez volt a nagyobb kihágás. Múlt pénteken a házától néhány kilométerre fényképezték le biciklizés közben. 

Új-Zélandon két hete négyes fokozatú készültséget rendelt el a kormány, ami azt jelenti, hogy csak élelmiszer- és gyógyszervásárlás céljából lehet elhagyni a lakást. Kivételt képeznek a ház körüli, egyedül végzett sporttevékenységek.

„Épp mikor arra kérjük polgárainak, hogy hozzanak történelmi jelentőségű áldozatot egymásért, csalódást okoztam, és cserben hagytam az országot. Egy idióta voltam, és az emberek joggal dühösek rám”

- mondta Clark, mielőtt benyújtotta lemondását. 

Ezt Jacinda Ardern miniszterelnök nem fogadta el, de posztjától megfosztotta Clarkot, lefokozta, és pénzügyminiszter-helyettesként számít rá a jövőben.

Hétfőn a skót tiszti főorvos mondott le, miután nem tartotta be saját ajánlásait. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó