Rémhírterjesztésért előállították, mert arról vlogolt, hogy szerinte a koronavírus nem létezik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rémhírterjesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 54 éves férfival, és 15 éves lányával szemben, írja a Police.hu.  A beszámoló szerint "a gyanúsítottak az egyik legnagyobb videómegosztó oldalon" tettek közzé egy felvételt a hétvégén, amiben a férfi arról beszél, hogy szerinte "a koronavírus nem létezik, és nem igaz, hogy koronavírus-járvány van, ezért a nézőit arra bíztatta, hogy a kijárási korlátozások ellenére nyugodtan menjenek ki az utcára. A rendőrség szerint "a felvételt rövid időn belül több mint ezerötszázan tekintettek meg." 

A felvételt a beszédet mondó férfi gyermeke rögzítette és tette közzé,

írják. A közlemény úgy zárul, hogy

a rendőrök a nyomozás során azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér