A rendőrséghez fordult a szarvasi polgármester, mert elárasztották a várost a turisták

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Babák Mihály, Szarvas város polgármestere az operatív törzshöz és a rendőrséghez fordult a Békés megyei várost elárasztó turisták és nyaralótulajdonosok miatt. Babák szerint a Holt-Körös partján lévő üdülőövezete gyakorlatilag nyári üzemmódra kapcsolt, Budapestről és az ország más részeiről érkező nyaralótulajdonosokkal és víkendezőkkel van tele a település.

Babák szerint a kormány kijárási korlátozásokat tartalmazó rendelete világos, eszerint a lakóhelyüket csak nyomós indokkal hagyhatják el az emberek, a víkendezés pedig nem számít nyomós indoknak - írta a rendőrségnek címzett levelében, melyben fokozottabb ellenőrzést kért. Babák szerint a sok turista nemcsak a helyieket, hanem egymást és saját magát is veszélyezteti. Az operatív törzshöz szintén ezzel kapcsolatban intézett kérdéseket a polgármester, arra volt kíváncsi, helytálló-e az önkormányzat jogértelmezése, és mit tehetnek a helyzet megoldása érdekében.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó