Bernie Sanders kiszáll az elnökjelöltségért folyó harcból

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bernie Sanders, Vermont állam demokrata szenátora bejelentette, hogy kiszáll a demokrata párti elnökelöltségért folytatott versenyből. Mivel ő volt a párt progresszív szárnyának eddig legjobban szereplő elnökjelöltje, bejelentése lényegében győztes helyzetbe hozta az elnökjelöltségért folyó versenyben egyébként is legjobban álló, 77 éves Joe Bident, Obama korábbi alelnökét. Elvégre más már nincs is versenyben.

A 78 éves Sanders azt mondja, mindenképp támogatni fogja a demokrata elnökjelöltet Donald Trump ellen.

Sanders februárban még vezette is a versenyt a demokratáknál, több államban is meg tudta nyerni az előválasztást, később azonban, ahogyan a mérsékelt jelöltek Bident leszámítva kiszálltak a versenyből, a magát szociáldemokratának nevező Sanders esélyei nagyon lecsökkentek, hiszen győzelmének akkor lett volna realitása, ha a mérsékeltek szavazatai megoszlanak a többi jelölt között.

További problémát jelentett, hogy a koronavírus is hátráltatja Sanders hagyományosan nagyobb rendezvényekre, utcai szónoklatokra és összejövetelekre épülő kampányát. (Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér