Hadházy: Miért mondott Orbán és Müller Cecília mást a lélegeztetőgépeink számáról? Rétvári: Szégyellje magát!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő két kérdést tett fel Kásler Miklósnak, mint az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőjének. Az egyik kérdés az volt, hogy lehet az, hogy Müller Cecília március 10-én azt mondta, 1600 lélegeztetőgép van az országban, 3 nappal később viszont Orbán Viktor miniszterelnök már 2000 lélegeztetőgépről és 2000 altatógépről beszélt. A másik kérdés pedig arra vonatkozott, miért nem közöl a kormány területi adatokat a koronavírus-fertőzöttek eloszlásáról (azóta a kormány már közöl megyei adatokat, Hadházy kérdése március 18-i keltezésű).

Kásler Miklós nevében Rétvári Bence államtitkár küldött írásbeli választ Hadházy kérdésére, de ebben a képviselő egyik kérdésére sem adott lényegi választ. Helyette leszidta Hadházyt, amiért március 30-án nemmel szavazott a felhatalmazási törvényre, ami Rétvári szerint a vírus elleni védekezést segíti. Rétvári szerint Hadházy a szavazatával

„szégyenteljes módon akadályozta a vírus elleni küzdelmet”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér