Karácsony: Ha a rendőrség úgy ítéli meg, hogy szigorúbb korlátozásokra van szükség, a döntést azonnal meghozom

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Magamhoz kérettem Budapest rendőrfőkapitányát, hogy mutassa be a kijárási korlátozások betartatásával kapcsolatos intézkedési tervét. Amennyiben a rendőrség úgy ítéli meg, hogy a fővárosi közterületeken a mostani intézkedéseknél szigorúbb korlátozásokra van szükség, és azt érvényesíteni is tudja, az erről szóló döntést a budapesti rendőrfőkapitány javaslata alapján azonnal meghozom” - írta a Facebookon Karácsony Gergely budapesti főpolgármester Orbán Viktor délutáni bejelentése után.

A miniszterelnök a kijárási korlátozások határozatlan idejű meghosszabbítását jelentette be, de további szigorításokról nem határozott. Azt viszont elmondta, hogy hétfő éjfélig a polgármestereknek lehetőségük lesz speciális korlátozó intézkedéseket hozni. 

Karácsony szerint időbe telik, mire kiderül, jogilag hogyan kell értelmezni a miniszterelnök bejelentését. „Politikailag lehet értelmezni: bár a kormány kierőszakolta magának a korlátok nélküli felhatalmazást, ám amikor életbevágó döntést kellene hozni, a polgármesterekre úgy tol felelősséget, hogy eszközöket nem ad hozzá” - írta. 

A főpolgármester azt írta, bízik a budapestiekben, tudja, hogy tisztában vannak a téttel. Arra kért mindenkit, maradjon otthon, emiatt minden budapestit fel is fognak hívni telefonon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó