Lecsap az állami tévé azokra, akik széles körű koronavírus-tesztelést javasolnak

„LELEPLEZZÜK AZ ÁLHÍREKET!” - hirdeti magáról az állami tévé egy csütörtöki, a Qubiton megjelent cikket bemutatva, amit egy matematikus és egy biológus kutató írtak. A cikk egy lehetséges koronavírus-tesztelési módszerről, az úgynevezett poolingról szól, amely során nem egy, hanem több személy nyálmintáját használják. Ennek szakmai protokollját az izraeli műszaki egyetem, a Technion kutatói március 18-án publikálták

Ezen alapul Glattfelder Tamás közgazdász, Török Ákos informatikus és Vilmos Péter, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont Genetikai Intézetének tudományos főmunkatársának javaslata is, amiről szintén írt a Qubit

Csakhogy az M1 - ami Gyurcsány Ferenccel és azzal a felütéssel indul, hogy a Qubit „a balliberális hangvételű 444 lapja” - szerint mindez álhír, mert„a koronavírus-járvány terjedését a higiénés rendszabályok betartása lassíthatja, nem pedig a vírustesztek”.Ezen kívül az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tesztelési protokollját említették, amit Magyarország is követ. Arról, hogy ezzel milyen problémák vannak, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó