Lecsap az állami tévé azokra, akik széles körű koronavírus-tesztelést javasolnak

Média
2020 április 11., 10:38

„LELEPLEZZÜK AZ ÁLHÍREKET!” - hirdeti magáról az állami tévé egy csütörtöki, a Qubiton megjelent cikket bemutatva, amit egy matematikus és egy biológus kutató írtak. A cikk egy lehetséges koronavírus-tesztelési módszerről, az úgynevezett poolingról szól, amely során nem egy, hanem több személy nyálmintáját használják. Ennek szakmai protokollját az izraeli műszaki egyetem, a Technion kutatói március 18-án publikálták.

Ezen alapul Glattfelder Tamás közgazdász, Török Ákos informatikus és Vilmos Péter, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont Genetikai Intézetének tudományos főmunkatársának javaslata is, amiről szintén írt a Qubit.

link Forrás

Csakhogy az M1 - ami Gyurcsány Ferenccel és azzal a felütéssel indul, hogy a Qubit „a balliberális hangvételű 444 lapja” - szerint mindez álhír, mert„a koronavírus-járvány terjedését a higiénés rendszabályok betartása lassíthatja, nem pedig a vírustesztek”.Ezen kívül az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tesztelési protokollját említették, amit Magyarország is követ. Arról, hogy ezzel milyen problémák vannak, ebben a cikkben írtunk részletesen.