103 új fertőzött a Theodor Roosevelt repülőgép-hordozó fedélzetén

külföld
2020 április 12., 03:48
A USS Theodore Roosevelt atommeghajtású repülőhordozó a Manilai-öbölben 2018. április 13-án. A hadihajó most Guam szigetén áll a dokkban, a fedélzetén száznál is több fertőzöttel.
photo_camera A USS Theodore Roosevelt atommeghajtású repülőhordozó a Manilai-öbölben 2018. április 13-án.  Fotó: Bullit Marquez/AP

Az amerikai haditengerészet honlapján számolt be arról, hogy a Theodore Roosevelt repülőgép-hordozó legénységének újabb 103 tagjánál mutatták ki a koronavírust - írja vasárnap reggeli jelentésében az MTI.

A 3696 fős legénység 92 százalékát tesztelték már, és 550 fertőzöttről tudnak a hajón. 3673 tengerész negatív tesztet produkált. A legénység 3696 tagját időközben partra tették már.  

A Guamnál állomásozó repülőgép-hordozó ügye miatt a héten lemondani kényszerült Thomas Modly, az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon haditengerészetért felelős ügyvezető államtitkára, miután botrány lett abból, hogy felmentette a hadihajó parancsnokát, Brett Crozier kapitányt és „ostobának” nevezte őt, amiért a sorozatos megbetegedések miatt  evélben kért segítséget a hajó legénységének kimenekítéséhez.  

Crozier, aki egyébként maga is elkapta a vírust,  azt kérte a Pentagontól, hogy a repülőgép-hordozó ötezer fős legénységéből négyezer embert evakuáljanak, mert többeknél diagnosztizálták az új típusú koronavírust. Levelét saját maga szivárogtatta ki.