Az volt benne a nehéz, hogy nagyon jó volt a közelében lenni

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

1950. április 14. született Esterházy Péter. Ma lenne 70 éves.  A 2016. júliusban elhunyt magyar írótól a 444-en Uj Péter búcsúzott:

„Ha a „Ki volt (a kurva életbe, múlt idő) nekem Esterházy?” kérdésre kell válaszolnom, habozás nélkül rávágom: irodalomtanárom.”

Most Ruszthi Zsolt emlékfilmjével emlékezünk és emlékeztetünk, amiben Parti Nagy Lajos, Dés László, Németh Gábor, Bán Zsófia, Dragomán György, Závada Pál, Várszegi Asztrik, Péterfy Gergely, Kulcsár Szabó Ernő, Tóth Krisztina, Grecsó Krisztián, Csaplár Vilmos, Esterházy Márton és mások mesélnek így az íróról:

  • Korszakhatár volt, évtizedekig mindenki hozzá viszonyult.
  • Brutálisan erős, letaglózó erejű szöveguniverzuma mellett kellett terepet, levegőt találni, mert miközben nagyszerű, üdítő és csodálatos volt, közben nagy erővel nyomta le a terepet.
  • A jelenlétében mindig volt valami angyal-szerű.

A 2016-ban készült filmben megszólal Esterházy Péter is. Például arról is beszél, hogyan próbált új barátságot kötni megbetegedett testével. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó