Egy kisebb konferenciát meg lehetett volna rendezni az étteremben, ahol Gulyás Gergely húsvét hétfőn múlatta az időt

Budapest
2020 április 14., 16:05

Valami óriási véletlen történhetett húsvét hétfőn kora délután a Várkert Bazárnál lévő Felix nevű étteremben.

Mint megírtuk, a Duna-parton sétálók mostanában szokatlan zajra, békebeli éttermi hangokra figyeltek fel, az épületben pedig körülbelül tíz fős társaság zajongott. Ami azért különös, mert a kijárási tilalom korlátozása miatt éttermek nem fogadhatnak vendéget, legfeljebb be lehet ugrani a megrendelt ételért. 

De kiderültek újabb részletek.

Eddig azt tudtuk, hogy ott volt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is, a szolgálati autója ott állt az étterem mellett. Nem egy percre, amíg beugortt az ételért. 

photo_camera Bentley, BMW, miniszteri Skoda

A Miniszterelnökséget meg is kerestük, hogy  

  • nem kockázatos-e egy 10-15 fős társasággal együtt ebédelni egy étteremben járvány idején?
  • az éttermekben lehet-e ilyen társasági összejöveteleket tartani a mostani előírások betartásával? Ha igen, hogyan?

Tagadták, hogy közös ebéd lett volna: 

„Ugyan Gulyás Gergely magánjellegű programjai nem tartoznak a nyilvánosságra, de a kérdésben megfogalmazott állítás valótlan. Az étteremben elviteles rendelésre van lehetőség, melyet a Miniszterelnökséget vezető miniszter valóban igénybe vett.”

És itt jön a különös véletlen. Mert Gulyás Gergely nem egyedül múlatta az időt az étteremben – tájékoztatása szerint a megrendelt ételére várva –, hanem többek között ott volt Szánthó Miklós, a fideszes propagandagépezet fontos szereplőjének, az Alapjogokért Központnak az igazgatója, és Kovács István, aki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. 

Egy olvasónk le is fotózta őket, távozóban az étteremből. Vagy ott felejtették az elviteles ételt az étteremben – kivel nem fordult még elő? –, vagy nem túl lovagiasan  a képen látható sötét ruhás hölggyel vitették két kis papírzacskóban.  

photo_camera Szánthó Miklós, hölgy papírzsacskókkal, Kovács István és Gulyás Gergely távozóban

Az étterem tegnap megkeresésünkre azt válaszolta: „A Felix Kitchen & Bar mindenben betartja a koronavírussal kapcsolatos előírásokat. Éttermünk a jelenlegi rendkívüli helyzetre való tekintettel házhoz szállítással vagy elvitelre készített ételekkel igyekszik megoldani a vendégek igényeit. Hétfőn az étteremben dolgozó, ebédjüket fogyasztó kollégákon kívül az elvitelre rendelő vendégeink tartózkodtak.”

Az étteremből egyébként lehet házhoz rendelni.