Újraindul a termelés a győri Audi-gyárban

gazdaság
2020 április 14., 06:02
Az Audi győri gyára
photo_camera Az Audi győri gyára Fotó: Holger Hollemann/DPA/AFP

A Kisalföld ír arról, hogy keddtől újraindul a termelés a győri Audi-gyárban, ahol alig valamivel kevesebb mint egy hónapja függesztették fel a munkát a koronavírus terjedése miatt. 

Az Audi a Volkswagen Konszernnel egyeztetve egy átfogó intézkedési csomagot dolgozott ki a járvány gyáron belüli terjedésének elkerülésére, és ez a csomag igazodik a magyar egészségügyi hatóságok előírásaihoz is - áll a cikkben. 

Az intézkedési csomag lényege természetesen, hogy a munkavállalókat minél nagyobb távolságban tartsák egymástól, és minimalizálják a személyes kontaktust. Ahol a munkavégzés zajlik, a 1,5 méteres biztonsági távolságot kötelező betartani. 

A személyügyön telefonos ügyfélszolgálattal váltották fel a személyes találkozásokat. A vállalat eljárási rendet alakított ki arra az esetre is, ha valamely munkatársnál felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja. 

A munkahelyi éttermek egyelőre zárva tartanak, a vállalat előre csomagolva és elvitelre biztosít melegétkezési lehetőséget a munkatársaknak. 

Megduplázták a dolgozókat a gyárba szállító buszok számát, és folyamatosan fertőtlenítik is a járműveket. A munkavállalókat ezen túl kötelezik olyan oktatási programokon való részvételre, ahol a vírus miatt bevezetett óvintézkedésekről kapnak információkat. 

 Valamennyi munkatárs kötelező oktatáson fog részt venni, ahol a kibővített óvintézkedésekről kapnak átfogó tájékoztatást. Emellett erről egy erre a célra készített információs brossúrát is kézhez vehetnek a munkatársak. (Kisalföld